achtergrondafbeelding Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde


Baby's en kinderen van 0 tot en met 15 jaar kunnen terecht op de dienst kindergeneeskunde. Pediatrie of kindergeneeskunde is een tak van de geneeskunde specifiek voor kinderen. Problemen met voeding, luchtwegproblemen, plasproblemen... zijn vaak terugkomende klachten bij de kinderarts.

Het consultatieschema van de kinderartsen is variabel. Dagelijks zijn er 2 tot 3 kinderartsen aanwezig die consulteren van 11.00 tot 18.00. Op woensdagnamiddag doet Dr. Schamp consultaties kindernierziekten. Een afspraak maken kan door telefonisch contact met het secretariaat.

Onze kinderartsen zijn geconventioneerd. Dat betekent dat ze het akkoord met de ziekenfondsen aanvaarden. Ze rekenen voor hun consultaties de officiële tarieven aan.

Vanaf 4 mei is het opnieuw toegestaan om niet-dringende consultaties te laten doorgaan. Gezien de omstandigheden kiezen we ervoor om dit nog steeds gecontroleerd te laten verlopen. De afspraken kunnen daarom voorlopig niet online, maar enkel telefonisch gemaakt worden. Op basis van de aanmeldingsklacht worden de patiënten onderverdeeld in drie wachtzalen om zo een veilige zorg en doorstroming te voorzien. Volgens de richtlijnen mag er slechts 1 niet-zieke begeleider het kind vergezellen.

Voor vragen, een afspraak of een annulatie van de afspraak neem je best contact op met ons secretariaat: 056/62.35.50

Afspraak maken

Consulteer een arts

Enkel op afspraak 056/62.35.50

?Deze zorgverleners aanvaarden het akkoord met de ziekenfondsen. Zij rekenen de officiële tarieven aan. Geconventioneerd

? Deze zorgverleners aanvaarden het akkoord met de ziekenfondsen niet en bepalen vrij hun honorarium, weliswaar binnen de grenzen die binnen het ziekenhuis zijn afgesproken. Niet geconventioneerd

MA DI WO DO VR ZA
Dr. Lieve De Lille
MA DI WO DO VR ZA
Dr. Stephanie Demeyer
MA DI WO DO VR ZA
Dr. Heidi Devos
Dr. Heidi Devos
MA DI WO DO VR ZA
Dr. Hanne Rigolle
MA DI WO DO VR ZA
Dr. Valérie Schamp
Het consultatieschema van de kinderartsen is variabel. Dagelijks zijn er 2 tot 3 kinderartsen aanwezig die consulteren van 11.00 tot 18.00. Op woensdagnamiddag doet Dr. Schamp consultaties kindernierziekten. Onze kinderartsen zijn geconventioneerd. Dat betekent dat ze het akkoord met de ziekenfondsen aanvaarden. Ze rekenen voor hun consultaties de officiële tarieven aan. Een afspraak maken kan door telefonisch contact met het secretariaat.

Ligging

Verdieping 0

  1. Aan het onthaal neem je links.
  2. Daarna neem je de eerste gang rechts.
  3. Op het einde van de gang neem je links.
  4. Het secretariaat bevindt zich rechts iets verder in de gang.
  • trapTrap
  • liftLift
  • ingangIngang
  • bestemmingBestemming

Brochures

Behandeling van niet-ingedaalde teelbal (cryptorchidie)
Dienst Kindergeneeskunde
Bij strabisme of scheelzien is het niet mogelijk om beide oogassen op één fixatiepunt te richten, zodat beide ogen niet gelijktijdig een object kunnen fixeren. Eén van de ogen draait weg ; dit kan naar binnen, naar buiten of naar boven zijn. Dikwijls gaat dit gepaard met een lui oog.
Dienst Kindergeneeskunde
In samenspraak met uw arts werd een operatie gepland bij uw kind(je). Om de angst en het verdriet tot een minimum te herleiden is het belangrijk dat uw kindje zo goed mogelijk wordt voorbereid. Aangepast aan de leeftijd kan u een eenvoudige, eerlijke uitleg geven over het verloop van de ingreep.
Dienst Kindergeneeskunde