achtergrondafbeelding Labo

Labo

056/62.33.51

De klinische biologie is de medische discipline die zich bezighoudt met laboratoriumonderzoek gericht op de diagnose en behandeling van ziekten bij de mens:

 • eiwitten, enzymen en mineralen in bloed en vochten (biochemie)
 • aanmaak en afbraak van rode bloedcellen (hematologie)
 • bloedstolling
 • bloedtransfusie
 • afweermechanismen (immunologie)
 • hormoonhuishouding (endocrinologie)
 • doseren van medicatie
 • opsporen van infecties (microbiologie)
 • ...

Medewerkers op deze afdeling

?Deze zorgverleners aanvaarden het akkoord met de ziekenfondsen. Zij rekenen de officiële tarieven aan.

? Deze zorgverleners aanvaarden het akkoord met de ziekenfondsen niet en bepalen vrij hun honorarium, weliswaar binnen de grenzen die binnen het ziekenhuis zijn afgesproken.

Mevr. Line Coucke

Geconventioneerd

Dr. Liesbeth De Cooman

Geconventioneerd

Dhr. Maxime De Sloovere

Geconventioneerd

Het ziekenhuislabo is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 geopend. Bij bloedafname of een onderzoek dien je je eerst in te schrijven bij de dienst Inschrijvingen vlakbij de inkomhal. De bloedafname bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping. Je kan er van maandag tot vrijdag terecht van 8.30u tot 13.00u en van 14.00u tot 18.00u. Op zaterdag is de bloedafname geopend van 8.30u. tot 12.00u.

Ligging

labo ligging

Verdieping 2

 1. Aan het onthaal neem je de eerste gang links. Daarna neem je de eerste gang rechts. Daarna neem je de eerste gang links. Op het einde van de gang neem je de lift naar de tweede verdieping.
 2. Het labo bevindt zich om de hoek rechts

Brochures

Naar aanleiding van de ingreep die u binnenkort moet ondergaan, wordt nagegaan of u drager bent van een bacterie die Staphylococcus aureus wordt genoemd. Deze brochure bevat informatie die de mondelinge uitleg van uw arts en verpleegkundige kan ondersteunen.
Dienst Ziekenhuishygiëne en infectiepreventie
Tijdens uw opname in het ziekenhuis kan uw arts het noodzakelijk vinden dat u een bloedtransfusie ondergaat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een operatie, bij een bevalling, bij een behandeling voor kanker, bij slachtoffers van ongevallen of bij chronische bloedarmoede.
Transfusiecomité OLV van Lourdes Ziekenhuis Waregem
Uw behandelend arts wil laboratoriumonderzoek uitvoeren naar een bepaald bestanddeel in bloed, urine of ontlasting.
Dienst Labo