11 01

Borstklinieken Waregem, Kortrijk en Izegem organiseren dansproject FIT&FUN voor patiënten na borstkanker

overhandiging cheque aan de drie borstklinieken

Sinds september komen een 15-tal vrouwen die genezen zijn van borstkanker elke donderdag samen voor het dansproject FIT & FUN, dat voor de tweede keer georganiseerd wordt. Het doel van het project is patiënten van de borstkliniek van Waregem, Kortrijk en Izegem aan te zetten om op een ontspannen manier opnieuw te bewegen na hun strijd tegen kanker.

De behandeling van kanker vergt heel wat van het lichaam en gaat dikwijls gepaard met vermoeidheid en een verminderde fysieke conditie. Sport en beweging helpen om de conditie op peil te houden, het herstel te bevorderen en de vermoeidheid tegen te gaan. Daarom organiseren de borstklinieken van az groeninge Kortrijk, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem en Sint-Jozefskliniek Izegem het dansproject FIT & FUN – plezant bewegen na borstkanker. Gedurende 14 weken kwamen de deelnemers elke donderdag samen van 18 tot 19u in dansschool Dursin in Kortrijk. Het gaat om solodansen; het accent ligt op bewegen op een aangename manier.

Dankzij sponsoring door Zonta Waregem en door de Rotaryclub Kortrijk – Groeninghe en door ondersteuning van de drie borstklinieken zijn de deelname aan het dansproject en de verzekering bijna gratis. Op donderdag 11 januari overhandigden de sponsors hun bijdrage aan de organisatoren, in aanwezigheid van alle dansers.