Innovatie in handhygiëne: OLVW installeert als eerste Belgische ziekenhuis Sani Nudge

Ook in coronatijden is innovatie belangrijk in ons ziekenhuis. Om de handhygiëne nog beter te ondersteunen installeert het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem als eerste ziekenhuis in België de Sani Nudge draadloos hygiënemonitoringstechnologie op de ICU/Covid-19 units, en dat in samenwerking met Stöpler Belgium.

Het Sani Nudge systeem monitort de correcte toepassing bij de 5 indicaties voor handhygiëne. Er worden sensoren geplaatst op de ontsmettingspunten, in de omgeving van de patiënt aan het bed, en op de badge van de medewerkers. Op die manier kunnen heel snel en gericht verbeteracties geïmplementeerd worden, waardoor de verspreiding van infecties sneller gestopt kan worden.

Meer info over het systeem vind je hier: https://saninudge.com

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem gaat zo samen met Stöpler Belgium verder de strijd aan tegen Covid-19 en andere overdraagbare infecties.