18 07

Overleving bij borstkanker beter in OLV Waregem

Patiënten die in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem behandeld worden voor borstkanker, hebben een lager risico (=0.59) om hier binnen de 5 jaar aan te sterven, in vergelijking met patiënten die in een gemiddeld Vlaams ziekenhuis behandeld worden (=0.92). Ons ziekenhuis scoort hiermee beter dan 95% van alle deelnemende ziekenhuizen.*

Het multidisciplinair team - gynaecologen, oncologen, plastisch chirurg, radiologen, isotopisten, anatoom-pathologen, oncocoaches, verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkers - spant zich hier dagelijks voor in. 

Korte wachttijden voor uitgebreide onderzoeken, multidisciplinaire besprekingen en samenwerking met andere centra resulteren in gepersonaliseerde en kwaliteitsvolle zorg in een vertrouwde omgeving. 

Alle cijfers vind je op www.zorgkwaliteit.be

*Bijkomende duiding: Deze cijfers werden gecorrigeerd zodat er geen bias bestaat voor de leeftijden en de stadia van de ziekte van de patiënten die behandeld werden. Patiënten die aan andere oorzaken dan borstkanker overleden werden uitgesloten.