Website haalt mooie score voor patiëntgerichtheid

Het Vlaams Indicatoren Project voor Patiënten en Professionals, kortweg VIP², maakte recent de nieuwe resultaten van de meting m.b.t. de patiëntgerichtheid van de website bekend.

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem scoort 79% en behoort hiermee tot de groep van 19 ziekenhuizen uit de beste categorie (score tussen 76% en 100%). Met deze mooie score zitten we ruim boven het gemiddelde (65,77%) en de mediaan (70,33%) van de 53 deelnemende websites. Dat is het gevolg van de voortdurende verbeteracties die het ziekenhuis onderneemt om de website patiëntvriendelijker te maken. Ook in de toekomst blijven we de patiëntgerichte informatie op de website uitbreiden. Op de agenda staan onder meer de ontwikkeling van een aparte deelwebsite voor kinderen, en het online plaatsen van alle patiëntenbrochures.