achtergrondafbeelding Oncologisch verpleegkundigen

Oncologisch verpleegkundigen

056/62.33.38

Een oncologisch verpleegkundige is een verpleegkundige met een vervolgopleiding die gespecialiseerd is in het begeleiden van kankerpatiënten.

De oncologisch verpleegkundige is het eerste aanspreekpunt van een kankerpatiënt, nadat deze van de arts te horen heeft gekregen kanker te hebben. Deze verpleegkundige begeleidt de patiënt en licht deze voor over de behandeling, ziekte en complicaties. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de oncoloog.

Medewerkers op deze afdeling

Mevr. Maddy D'Hoop
oncologisch verpleegkundige

Mevr. Veerle Himpe
oncologisch verpleegkundige

Ligging

oncologie

Verdieping 0

  1. Aan het onthaal neem je de eerste weg links
  2. Op het einde van de gang neem je gang links. De Oncologisch verpleegkundigen bevinden zich op het einde van de gang rechts

Brochures

Kanker kan uw leven en dat van uw familie danig overhoop gooien. De ziekte brengt meestal heel wat gevoelens naar boven, vereist vaak zware behandelingen en veroorzaakt soms ingrijpende lichamelijke veranderingen. Kortom, het is voor velen een erg belastende en ook ontwrichtende periode.
Dienst Oncologie
Tijdens uw verblijf werd bij u een kiem vastgesteld die een vancomycine resistente enterococcus (VRE) wordt genoemd. De informatie in deze brochure kan de mondelinge uitleg van uw arts en verpleegkundige ondersteunen. Hebt u na het lezen nog vragen?
Dienst Ziekenhuishygiëne en infectiepreventie