achtergrondafbeelding Psychologen

Psychologen

056/62.35.70

Een psycholoog heeft aan een universiteit een licentiaatsdiploma of een masterdiploma in de psychologie behaald. Psychologen zijn op diverse terreinen werkzaam: in ziekenhuizen, scholen, in bedrijven, in onderzoeksorganisaties... 

Klinisch psychologen hebben een opleiding in de klinische psychologie gevolgd. Daarnaast hebben ze vaak een bijkomende therapeutische vorming gekregen. Een psycholoog mag nooit geneesmiddelen voorschrijven. Bij de klinisch psychologen in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem kan je terecht voor begeleiding of therapie bij psychische aandoeningen of persoonlijke problemen.

Medewerkers op deze afdeling

Ligging

psychologen ligging

Verdieping 0

  1. Aan het onthaal neem je de eerste weg links
  2. Daarna neem je de eerste gang rechts
  3. Op het einde van de gang ga je naar links
  4. De psychologen bevinden zich net voor de laatste gang aan de linkerkant

Brochures

Overgewicht is een veel voorkomende aandoening met mogelijkernstige gevolgen voor uw gezondheid. Deze folder geeft u informatie over operaties ter behandeling van overgewicht.
Dienst Heelkunde 1
Tijdens uw verblijf werd bij u een kiem vastgesteld die een vancomycine resistente enterococcus (VRE) wordt genoemd. De informatie in deze brochure kan de mondelinge uitleg van uw arts en verpleegkundige ondersteunen. Hebt u na het lezen nog vragen?
Dienst Ziekenhuishygiëne en infectiepreventie
Kanker kan uw leven en dat van uw familie danig overhoop gooien. De ziekte brengt meestal heel wat gevoelens naar boven, vereist vaak zware behandelingen en veroorzaakt soms ingrijpende lichamelijke veranderingen. Kortom, het is voor velen een erg belastende en ook ontwrichtende periode.
Dienst Oncologie