achtergrondafbeelding Rugschool

Rugschool

056/62.33.80

De rugschool is er voor iedereen die lage rugklachten heeft (gehad) en die er zelf iets aan wil doen om erger te voorkomen. De rugschool reikt je heel wat tips en technieken aan zodat je je activiteiten met minder rugbelasting kan uitvoeren. Daarnaast bieden we je oefeningen aan, die vooral bestaan uit houdingscorrectie, verhogen van de stabiliteit van de lage rug en het mobiliseren van de wervelzuil.

Medewerkers op deze afdeling

Ligging

Rugschool ligging

Verdieping -1

  1. Je neemt aan de achterzijde van het ziekenhuis de lift of trap naar verdieping -1
  2. Neem de lange gang, de rugschool bevindt zich rechts

Brochures

Tijdens uw verblijf werd bij u een kiem vastgesteld die een vancomycine resistente enterococcus (VRE) wordt genoemd. De informatie in deze brochure kan de mondelinge uitleg van uw arts en verpleegkundige ondersteunen. Hebt u na het lezen nog vragen?
Dienst Ziekenhuishygiëne en infectiepreventie
In deze brochure vind je enkele belangrijke oefeningen terug die je ook in de rugschool geregeld gedaan hebt. Het is de bedoeling om ook na het beëindigen van de rugschool deze oefeningen te blijven verder doen, indien mogelijk zelfs dagelijks! Probeer de oefeningen rustig te doen, en zeker niet t
Dienst Revalidatie
Info over: Zitten & zithoudingen / Slaaphoudingen & bedsystemen / Rugbesparende technieken tijdens huishoudelijke activiteiten / Hef-en tiltechnieken / Aalgemen tips.
Dienst Fysiotherapie & Ergotherapie