achtergrondafbeelding Zinzorg en Pastoraal

Zinzorg en Pastoraal

056/62.35.99

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem werkt vanuit de christelijke inspiratie. De dienst Zinzorg en Pastoraal wil vooral aandacht schenken aan de spirituele begeleiding van patiënten en hun familie. De pastor gaat daarbij op zoek naar de helende kracht van zingeving, geloof en spiritualiteit in een ziekteproces. 

Pasklare antwoorden zijn er niet. Wat we doen is een eind met jou op weg gaan, luisteren naar je levensverhaal en naar wat voor jou écht belangrijk is en betekenis geeft aan je leven.

Naast gesprek bieden we ook kansen tot geloofsbeleving via gebed, viering of ritueel.

De ziekenhuispastor vertrekt vanuit een christelijk perspectief maar staat open voor alle mensen die zinvol willen leven, gelovig of niet.

Ligging

pastorale-dienst-ligging

Verdieping -1

  1. Aan het onthaal neem je de lift naar verdieping -1
  2. Neem de eerste gang rechts
  3. Neem de eerste gang links
  4. De pastorale dienst bevindt zich halverwegen deze gang aan de rechterkant

Brochures

Kanker kan uw leven en dat van uw familie danig overhoop gooien. De ziekte brengt meestal heel wat gevoelens naar boven, vereist vaak zware behandelingen en veroorzaakt soms ingrijpende lichamelijke veranderingen. Kortom, het is voor velen een erg belastende en ook ontwrichtende periode.
Dienst Oncologie
Tijdens uw verblijf werd bij u een kiem vastgesteld die een vancomycine resistente enterococcus (VRE) wordt genoemd. De informatie in deze brochure kan de mondelinge uitleg van uw arts en verpleegkundige ondersteunen. Hebt u na het lezen nog vragen?
Dienst Ziekenhuishygiëne en infectiepreventie