Nieuws

Huisartsenwachtpost Waregem van start sinds 1 november

04 november 2021
deel dit bericht:

Op 1 november 2021 opende de Huisartsenwachtpost Regio Waregem de deuren. 

Een huisartsenwachtpost organiseert de continuïteit van zorg voor de eerstelijnsgezondheidszorg buiten de gewone werkdagen. Patiënten met medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, maar waarvoor een bezoek aan de spoeddienst niet nodig is, kunnen er terecht. Een wachtpost is niet bedoeld voor sportattesten, voorschriften voor chronische medicatie...

De wachtpost is open van vrijdagavond 18.00 tot en met maandagmorgen 8.00, en op de vooravond van een feestdag vanaf 18.00 tot de ochtend na een feestdag om 8.00. Tijdens de weekdagen kunnen de patiënten beroep doen op het bestaande wachtdienstsysteem.

De wachtpost is een samenwerking tussen de verschillende huisartsen van de regio Waregem, onder de vleugels van HZW, Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen. Alle inwoners van de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem kunnen er terecht, na aanmelding via het centrale nummer 1733.

Inwoners van Waregem, Deerlijk en Wielsbeke komen dan terecht bij de centrale van 1733, waar de oproep toegewezen wordt aan het juiste zorgniveau: bezoek aan de wachtpost, huisbezoek, spoedopname of uitstel tot de volgende werkdag. Inwoners van de andere gemeenten komen voorlopig terecht bij het onthaal van de wachtpost en worden daar verder geholpen.

De wachtpost bevindt zich op de site van het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, recht tegenover de spoedgevallendienst.