zorgaanbod

MR (Magnetische Resonantie) scan

MR is de afkorting van Magnetische resonantie. Bij een MR scan wordt het onderzochte lichaamsdeel afgebeeld in dunne schijfjes (dwarsdoorsneden) door gebruik te maken van een sterke magneet.

Het MR-toestel maakt tijdens het scannen een luid en kloppend lawaai. Hiervoor wordt passende gehoorsbescherming voorzien. Een verpleegkundige zal u, gedurende het gehele onderzoek observeren en indien nodig met u communiceren.

In dit ziekenhuis beschikken we over een state-of-the-art MR-scanner met kortere tunnel en bredere opening, waardoor deze beter toegankelijk is voor patiënten met claustrofobie.

foto NMR
Voorbereiding

In sommige gevallen, zal op vraag van de radioloog toediening van contrastvloeistof nodig zijn om het onderzoek te kunnen beoordelen. De gemaakte beelden worden nadien door de radioloog bekeken en verwerkt

Veiligheidsvoorschriften

In de scanruimte is een sterk magnetisch veld aanwezig. Omdat metalen objecten storingen kunnen veroorzaken of mogelijk gevaarlijk zijn, is het verboden om metalen voorwerpen mee te nemen in de scanruimte (muntstukken, aansteker, sleutels, gsm, kunstgebit of hoorapparaten, speldjes, …).
Indien je een pacemaker, defibrillator en cochleair implant hebt, neem je op voorhand best contact op met de dienst radiologie om na te gaan of een MR-onderzoek mogelijk is.
 

Afspraak?

Onderzoeken gebeuren enkel op afspraak op weekdagen tussen 7.45 en 21.30 en op zaterdag tussen 7.45 en 15.00.
Alle info om een afspraak te maken vind je hier.

Vragen?

Als je specifieke vragen hebt, kan je steeds terecht op het secretariaat van de dienst Medische Beeldvorming. Daar verbinden ze je indien nodig door met een radioloog.